Image

Brinova köper för 140 miljoner

Transaktioner Brinova köper logistikfastigheten Hallsberg Terminalen 1 i Hallsberg till ett fastighetsvärde om 140 miljoner kronor. Säljare är Hallsbergs Kommun och Green Cargo.
Publicerad den 29 April 2013
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Fastighetens yta uppgår till 25 850 kvadratmeter, bestående av 17 000 kvadratmeter lager, 8 000 kvadratmeter cross-docking och 850 kvadratmeter kontor.

Fastigheten är fullt uthyrd på ett 15-årigt avtal. Förvärvet sker i bolagsform och tillträde sker under tredje kvartalet 2013.

- Hallsberg är Sveriges största järnvägshub och förvärvet stärker Brinovas närvaro i Mellansverige med nära anslutning till femtio procent av landets befolkning. Det är en självklarhet att vi ska finnas vid denna viktiga logistikposition, säger Brinovas vd Gustaf Hermelin.

Green Cargo och Hallsbergs Kommun har tidigare avyttrat verksamheten på terminalen och i affären med Brinova även fastigheten Hallsbergs Terminalen 1.

- Det är två lyckade steg enligt vår strategi med ett stärkt fokus på vår egen kärnverksamhet som godstågsoperatör. Försäljningarna ökar våra möjligheter att investera och utveckla vår egen verksamhet, säger Green Cargos tillförordnade vd Mats Hanson.

- Det är med glädje som vi från Hallsbergs kommuns sida ser Brinova som nya ägare av Hallsbergsterminalen. Terminalen är en av Sveriges viktigaste terminaler och Hallsberg är ett av norra Europas viktigaste logistiknav. Med sin kompetens och ledande position inom logistikfastigheter är Brinova en mycket stark aktör som vi välkomnar hit och som stärker Hallsberg som logistiknav ytterligare, säger Andreas Svahn, kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Styrelsesammansättning à la Mindus: Så här har fastighetsbolagen avkastat

Bolag Äger ledamöterna aktier för mer än fem gånger årsarvodet? Och leder ett större ägande hos ledamöterna till högre avkastning? David Mindus lyfte frågan i sitt hyllade vd-ord i Sagax årsredovisning. Vi har undersökt hur det ser ut i fastighetsbolagen – och hur avkastningen har varit för de olika kategorierna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY