Image

Billgren drabbad av fastighetskris i Thailand

UTLAND Tidigare har svenskar som arbetat med fastighetsutveckling i Thailand kunnat skära guld med täljkniv. Men nu är marknaden stendöd. Konstnären Ernst Billgren är en av de drabbade.
Publicerad den 25 Maj 2009

Enligt Svenska handelskammaren i Bangkok finns det i dag ett hundratal företag med svenska intressen som utvecklar fastighetsprojekt i Thailand, och de senaste tio åren har uppemot 10.000 svenskar investerat i ett andra hem i landet, skriver Dagens Industri.

Men nu är det tvärstopp på marknaden.

- Det är väl en kombination av att det generellt sett har blivit sämre tider och att den thailändska valutan har gått upp 20 procent mot den svenska kronan, vilket plötsligt har gjort att husen har blivit väldigt mycket dyrare. Det har också blivit dyrare för svenskar att vara här, säger Kaarlo Laakso, chef för handelsavdelningen på svenska ambassaden i Bangkok.

- Många svenskar som har köpt hus i Thailand har inte gjort sin hemläxa och därigenom har de fått en hel del problem. Det har naturligtvis spridit sig och gjort folk medvetna om riskerna – att det inte är lika enkelt att köpa hus i Thailand som man kan tro, säger han.

En av de drabbade är konstnären Ernst Billgren. Hans projekt Sea Hill i närheten av Phuket är tänkta att bestå av 100 hus när det är klart. Projektet startades 2007 och är fortfarande i utvecklingsfasen, skriver Dagens Industri.

- Vi har byggt ett litet torg och en restaurang som används lokalt, men det har inte flyttat in några västerlänningar ännu\″, säger Ernst Billgren till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige