Image

Beslutsgången i Hemfosa-affären i sin ordning

AFFÄRER Att kommunfullmäktige först tar beslut om försäljning innan Riksbyggen och den kooperativa hyresrättsföreningen har sagt sitt är helt i sin ordning. Det är budskapet från Munkedals ledande politiker, angående jätteaffären med Hemfosa.
Publicerad den 11 September 2009

Munkedals kommun är inne på att sälja nästan hela sitt fastighetsbestånd – 27 fastigheter – för 299 miljoner kronor till Hemfosa.

Men några av fastigheterna ägs av Riksbyggen och en kooperativ hyresrättsförening.

Frågan är om kommunfullmäktige kan besluta om en försäljning innan hyresrättsföreningen – som indirekt styrs av kommunen – har fått säga sitt.
Åsa Karlsson (S) ser inga konstigheter i beslutsordningen.

– Om inte fullmäktige vill ha en försäljning så är det ingen idé för hyresrättsföreningen att sammankalla till föreningsstämma, säger Åsa Karlsson till Bohusläningen.

Om föreningsstämman sedan säger nej, får kommunen gå tillbaka till Hemfosa och göra upp en affär utan just de här berörda fastigheterna, menar politikerna. Ledande företrädare för (M), (S) och (C) är överens om detta, enligt Bohusläningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige