Image

Bättre för Fabege

RAPPORTER Fabege redovisar ett resultat efter skatt på 71 miljoner kronor för årets tredje kvartal, jämfört med en förlust på 272 miljoner för motsvarande period förra året. - Det har varit ett mycket gott kvartal, säger Christian Hermelin, vd på Fabege.
Publicerad den 27 Oktober 2009

Orealiserade värdeförändringar på fastigheter var -145 miljoner kronor (-453).

Realiserade värdeförändringar var 6 miljoner kronor (0).

Värdeförändringar på räntederivat påverkade resultatet negativt med 9 miljoner (-47).

Uppskjuten skatt påverkade med -27 miljoner kronor (106).

Driftsöverskottet uppgick till 386 miljoner kronor (358).

Hyresintäkter uppgick till 551 miljoner kronor (549).

För årets nio första månader blev resultatet efter skatt 202 miljoner kronor (251).

- Det har varit ett mycket gott kvartal, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

- Hyresintäkterna ökade och driftskostnaderna minskade, en effekt av vårt målmedvetna arbete med att öka driftsöverskottet, och som givit oss en överskottsgrad på glädjande 70 procent för kvartalet. Med historiskt låga räntor kunde vi se att förvaltningsresultatet för kvartalet ökade med hela 90 procent i jämförelse med motsvarande kvartal föregående år. Nettouthyrningen var positiv och omförhandlingarna var få till antalet men bidrog även under tredje kvartalet positivt till hyresvärdet.

- Sammanfattningsvis ser jag stabilitet idag och potential i framtiden. Vår portfölj med moderna kontor i attraktiva lägen ger bolaget stabilitet, vilket i hög grad också syns i resultatet i år. Portföljen har också den bästa förutsättningen med sina goda tillväxtlägen att bidra till förädlingsvinster och värdetillväxt framgent och är därmed en perfekt grund för vår affärsmodell, avslutar Christian Hermelin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige