Image
Magnus Andersson
Magnus Andersson Bild: Aros Bostad

Aros förvärvar utvecklingsprojekt med 200 bostäder i Uppsala

Transaktioner Aros Bostad har förvärvat en fastighet i Bälinge, Uppsala kommun, med möjlighet att utveckla cirka 200 nya bostäder. Ambitionen är att utveckla bostäder i varierande storlek och olika upplåtelseformer, med fokus på småhus.
Publicerad den 23 September 2021

Den förvärvade fastigheten Bälinge Ekeby 1:2 angränsar till Aros Bostads befintliga fastighet Gystad 1:13. Detaljplanen, som omfattar båda fastigheterna, förväntas vinna laga kraft under första kvartalet 2023. Produktionsstart beräknas till andra kvartalet 2023.

Fastigheten förvärvas genom ett joint venture (50/50) med Profura Fastigheter AB. Säljare är Södra mark och hus AB.

Magnus Andersson, vd Aros Bostad:
– Det är roligt att kunna utöka vår byggrättsporfölj med ytterligare 200 bostäder i Uppsala. Vi ser en stark efterfrågan på småhus i Bälinge och den här affären är ett mycket bra komplement till vår redan befintliga fastighet i området. Förvärvet är även helt i linje med vår satsning på att öka produktionsvolymen inom småhussegmentet.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige