Image
CA Fastigheter hyr ut hela Ångpannehuset i Gasverket till restaurang och bryggeri.
CA Fastigheter hyr ut hela Ångpannehuset i Gasverket till restaurang och bryggeri. Bild: CA Fastigheter

Ångpannehuset i Gasverket blir restaurang och bryggeri

Uthyrning CA Fastigheter AB har tecknat ett hyresavtal med Lådan för hela Ångpannehuset i Stockholmska Gasverket på totalt cirka 650 kvadratmeter. Lådan beräknas kunna öppna i slutet av 2023 med konceptet modern ölhall med långbord, streetfood lagad från grunden, naturviner och svensk hantverksöl i eget bryggeri.
Publicerad den 30 Januari 2023

– Till Ångpannehuset letade vi en aktör som kan komplettera det materbjudande som redan finns i området och med Lådan känner vi att vi hittat rätt. Deras koncept med bryggeriet och inredningen lyfter fram husets unikhet och vänder sig mot en ung, urban och kreativ publik, helt perfekt för Gasverket, säger Malin Claesson Stenström, regionchef Stockholm på CA Fastigheter.

Lådan drivs av gänget som startade Flippin’ Burgers och satsningen på Lådan i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden blir första steget på Lådans kommande expansion.

– Vi ser verkligen fram emot att etablera oss i gasverksområdet. Arkitekturen är helt fantastisk och vi tror mycket på läget. Skillnaden mot vår befintliga restaurang är att vi även får möjlighet att brygga vår egen öl och därmed göra vår tolkning av en modern bryggpub, säger Jon Widegren på Lådan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige