Image

Anbudsklart för miljardarena

STADSUTVECKLING Under oktober är förfrågningsunderlaget för upphandling av multiarenan i Arenastaden i Växjö klart. Multiarenan är den första etappen i projektet Arenastaden. Växjö kommun och fastighetsbolaget Steen & Ström skapar nya idrottsanläggningar, köpcentrum och bostäder på det nuvarande Värendsvallenområdet i Växjö. Investeringarna beräknas på sikt totalt hamna på cirka tre miljarder kronor.
Publicerad den 16 September 2008

Multiarenan är den första byggstenen i detta Växjös största projekt någonsin och den består av en event- och ishockeyarena, två träningsrinkar, hallar för bowling, curling, badminton och squash, restaurang och pubar, totalt 34 000 kvadratmeter BTA, som byggs vid västra infarten till Växjö. Byggnationen kommer att handlas upp som totalentreprenad.

Senare kommer Växjö kommun att infordra anbud på bland annat fotbollsarena, friidrottshall och en utökning av Tipshallen, allt inom ramen för Arenastaden i Växjö.

Ambitionen från Arenastadens sida är att i stor utsträckning använda trä och glas i några av de nya arenorna. Växjö har genom sitt framsynta miljöarbete fått epitetet Europas grönaste stad.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige