Image

AMF-ordförande anklagas för skatteflykt

Juridik Bertil Villard, ordförande i AMF, anklagas för skatteflykt. Genom att föra över vinster på över 23 miljoner till ett bolag i Peru behövde han bara betala fyra procent i skatt.
Publicerad den 12 Maj 2011

Advokaten Bertil Villard sparade cirka tio miljoner på det här upplägget och han menar att han inte har begått något fel.

– Det här är ett tillåtet sätt att begränsa sin skatt, jag tycker inte det är konstigt. Sedan kan man ju tycka att fyra procent är väldigt lite, vilket det naturligtvis är. Men det är tillåtet, säger advokaten Bertil Villard till Ekot.

Skatteverket är inne på en annan linje och fallet ska nu avgöras av Förvaltningsdomstolen.

– Man bildar bolag som inte har någon uppgift förutom att slussa pengar från ett svenskt bolag ner till Peru, och sedan tillbaka till den svenska ägaren. I dessa fall har det aldrig varit frågan om att driva någon slags verksamhet i Peru, säger skatteanalytikern Göran Haglund till Ekot.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige