Image
Visionsbild för utvecklingen av Ringen Centrum.
Visionsbild för utvecklingen av Ringen Centrum. Bild: Equator/AMF Fastigheter

AMF Fastigheter tar nya steg i utvecklingen av Ringen Centrum

Bolag Den populära handelsplatsen Ringen Centrum på Södermalm kommer att utvecklas nästa år. Ringen ska bli en öppnare, ljusare och mer inkluderande mötesplats. Genom att satsa på handelsplatsen och det intilliggande området är visionen att göra Ringen till det lokala och kommersiella navet för södermalmsbor.
Publicerad den 1 Oktober 2022

Belägen i centrala Skanstull har Ringen Centrum länge varit söderbornas självklara mötes- och marknadsplats för vardagsbestyr och en naturlig knutpunkt på Södermalm. Sedan december 2015 huserar även matkonceptet Teatern i Ringen Centrum. Här samlas flera av Sveriges främsta matkreatörer för att skapa unika smakupplevelser.

AMF Fastigheter presenterar idag de första planerna för utvecklingen av Ringen Centrum.
– Under nästa år kommer Ringen Centrum utvecklas för att ytterligare förstärka platsen som det självklara lokala och kommersiella navet i Skanstull. Vi kommer att utgå från besökarnas och framtidens behov och ser fram emot att ge tillbaka något till våra besökare. Senare under året kommer vi att berätta mer om planerna för utvecklingen av Ringen, både invändigt och utvändigt, säger Lena Rune, centrumchef för Ringen Centrum.

AMF Fastigheter har lyssnat på de som besöker platsen och utvecklar nu Ringen med öppnare ytor, större ljusinsläpp och mer plats för framtidens handel. Planen är att bygga bort smala, djupa butikslokaler och skapa en mer inkluderande mötesplats som är långsiktigt hållbar.
– Med detta projekt visar vi att vi vill satsa i Skanstullsområdet. Vår ambition är att utveckla Ringen Centrum till en plats där människor kan göra vardagsärenden, umgås och träffas och bli den självklara mötesplatsen på Södermalm. Vi vill också ännu tydligare knyta ihop handelsplatsen med kvarteret, något som vi tror blir viktigt för de som bor, jobbar och besöker platsen, säger Magnus Behrenfeldt, chef stadsutveckling på AMF Fastigheter.

Arbetet med upprustningen av Ringen inleds i början av 2023. Handelsplatsen kommer att vara öppen under byggnationen. Mer information om projektet kommer senare i år.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige