Image

Alm Equity investerar 320 miljoner på Telefonplan

TRANSAKTIONER Alm Equity har köpt en del av fastigheten Tvålflingan 5 i Stockholm av Stena Fastigheter. Planen är att bygga om kontorslokaler till bostäder.
Publicerad den 2 September 2009

I första etappen ska Alm Equity investera 200 miljoner kronor och bygga om fastigheten till 225 mindre bostäder lämpade för ungdomar och förstagångsköpare, samt lokaler och garage om 3 400 kvadratmeter.

Förvärvet och ombyggnaden är fullt finansierad. Etapp två omfattar 25 bostäder och cirka 2 500 kvadratmeter lokaler.

Förvärvet sker tillsammans med två privatinvesterare varvid Alm Equity kommer att driva projektutvecklingen och äga 38,5 procent av projektet. Exploateringen förväntas genomföras under en period om 36 månader.

Alm Equity kommer efter förvärvet att ha en byggbar area i projektportföljen om 40 100 (22 500) kvadratmeter.

- Behovet av mindre bostäder är stort och bostadsbristen i Stockholm ökar med nyinflyttning och barn som når vuxen ålder. Projektet kommer ge ett bra boende i stadsnära miljö med goda kommunikationer nära tunnelbana till universitet och högskolor samtidigt som boendekostnaden ska konkurrera med dagens studentbostäder. Telefonplan är en populär stadsdel som snabbt utvecklas till att bli en del av Stockholms stad, säger Joakim Alm, vd på Alm Equity AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige