Image

Alecta planerar nybygge om 27 000 kvadratmeter

Bygg/Arkitektur Alecta har ansökt om planändring för att ersätta kontorshuset som i dag inrymmer KPMG:s kontor med ett nytt kontors- och bostadshus med 27 000 kvadratmeter kontor och 17 bostäder.
Publicerad den 16 Maj 2013

Fastigheten Snäckan 8 på Tegelbacken i centrala Stockholm är en åtta våningar hög 70-talsbyggnad. I stället föreslås nu ett nytt kontors- och bostadshus av hög arkitektonisk kvalitet.

Stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius är positiv.

- Tegelbacken är en plats som många skyndar förbi idag, oavsett om de åker buss, cyklar, kör bil eller promenerar. Förslaget till ny bebyggelse innebär dels nya hem men också att Tysta Marigången äntligen blir ett trevligt promenadstråk mitt i city, säger Regina Kevius.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige