Image
Ulf Wallén.
Ulf Wallén. Bild: Acrinova.

Acrinova säljer i Malmö

Transaktioner Acrinova, som i dag börjar handlas på First North Premier, säljer fastigheten Grimskaftet 1 i Malmö kommun till Norama Real Estate AB.
Publicerad den 9 December 2019

Acrinova förvärvade Grimskaftet 1 år 2016 för 36 miljoner kronor. Fastigheten har därefter genomgått en värdeökning om 13 miljoner kronor och har idag ett värde hos Acrinova om 49 miljoner kronor. Köpeskillingen om 51 miljoner kronor innebär därmed en reavinst för Acrinova om 2 miljoner kronor. Affären frigör härutöver en nettolikvid om cirka 25 miljoner kronor till Acrinova efter återbetalning av banklån. Efter försäljningen kommer Acrinova fortsatt att förvalta fastigheten inom ramarna för sitt affärsområde avseende fastighetsförvaltning.

Vd Ulf Wallén kommenterar:
– En viktig del i vår verksamhet är förädling, det vill säga renoveringar och andra förbättringsarbeten, av våra fastigheter, och när vissa fastigheter är färdigförädlade är det mest gynnsamma för oss att sälja fastigheten för att kunna återinvestera i nya projekt. Grimskaftet 1 har i vår ägo genomgått omfattande förbättringsarbeten och vi är mycket nöjda med slutresultatet. Vi är mycket nöjda med denna affär och ser nu fram emot att kunna genomföra ännu fler spännande förädlingsprojekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Acrinova AB på Branschguiden

Vi tar ansvar för helheten inom fastigheter. Som ägare, förvaltare och utvecklare. Ibland är vi det ena för våra kunder, ibland det andra. I vissa situationer alla tre. Utgångspunkten är alltid att vi som bolag och individer levererar kvalitet och stabilitet. Det är där värdet ligger. För våra kunder, för våra ägare och för oss.

Som börsnoterad fastighetskoncern är Acrinova relativt ung, men våra medarbetares och organisationens långa och gedigna kompetens ger oss styrka att kunna agera framgångsrikt på en växande marknad. I bolagets styrelse och ledning finns över ...

Läs mer om Acrinova AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför säljer familjen – efter över 100 år

Transaktioner "Min farfar föddes i det huset…" För Balder var affärerna så små att de inte ens ledde till en pressrelease. För säljaren var det desto större – inte minst av emotionella skäl. Fastighetssverige berättar mer om Balders senaste affär i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY