Image

30-våningshus planeras i Borås

BYGG Sedan Aspelin Ramm backat från sina hotellplaner har en ny höghusvision tagits fram i Borås: Ett 30 våningar högt hus med studentbostäder.
Publicerad den 23 November 2009

Arkitekten Alessandro Ripellino på Rosenbergs arkitekter har tagit fram förslaget för kommunala AB Bostäder, skriver Borås Tidning.

I december ska skisserna presenteras för politikerna.

Det handlar om 175 lägenheter i ett 30 våningar högt hus. Höjden på huset blir mellan 85 och 90 meter. Det höga huset byggs ihop med en nedre del där man kan ha restauranger, bar, utställningslokaler och konferensmöjligheter.

- Jag har illustrerat en vision, säger Alessandro Ripellino till Borås Tidning.

Han ser höghuset som ett landmärke för staden, som markerar en viktig punkt i stadsnätet.

- Det är viktigt att Pinocchio får vara i fred och ha sin skulpturpark. Huset placeras strategiskt i ett nordligt läge så det skuggar så lite som möjligt. De breda sidorna riktas ut mot staden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige