Image

100 amerikanska banker gått omkull i år

EKONOMI Ett av USA:s största finansbolag med utlåning till kommersiella fastigheter, Capmark Financial, ansöker om konkursskydd. Samtidigt meddelas att 100 banker i USA har gått omkull hittills i år.
Publicerad den 26 Oktober 2009

Capmark Financial Group har varit en av de största utlånarna till amerikanska investerare och byggföretag av kontorskomplex, köpcenter, hotell och andra kommersiella fastigheter. Capmark är ett självständigt bolag som tidigare ingick i GMAC LLC:s finansbolagsverksamhet, rapporterar TT/Reuters.

I september varnade Capmark för att bolaget kanske skulle tvingas ansöka om skydd enligt kapitel 11 och rekonstrueras.

Bolaget skriver i ett uttalande att åtgärden är ett resultat av brist på tillgängligt kapital.

Capmark uppger att man förhandlat om konkursvillkoren med sina kreditgivare, bland dem Citigroup och JP Morgan, men att ingen överenskommelse nåtts om en på förhand uppgjord konkurs.

100 banker i USA har kraschat i år i USA, vilket innebär att antalet är större än under 90-talskrisen.

Många är nu oroade över att kommersiella fastigheter i USA hotar att skapa nästa kris i det amerikanska banksystemet, sedan vakanserna ökat samtidigt som hyrorna har pressats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige