Image

1 700 får gå från NCC

BOLAG NCC redovisar ett sämre resultat än väntat. Nu minskas personalen med 1 700 personer.
Publicerad den 11 November 2008

Resultatet efter finansiella poster för årets första nio månader uppgick till 1 702 miljoner kronor (2 001 förra året), varav 702 miljoner kronor (814) i det tredje kvartalet.

- Entreprenadverksamheten utvecklades väl medan däremot boendeverksamheten försvagades, säger vd Olle Ehrlén.

Under tredje kvartalet uppgick antalet sålda bostäder till 548 (760) och
antalet byggstartade bara till 389 (1 089).

– Efterfrågan var god på den nordiska byggmarknaden under det första halvåret men försvagades under det tredje kvartalet. Marknaden för nya bostäder har till stor del avstannat i Norden och Baltikum som följd av den globala finanskrisen.

– Den vikande konjunkturen medför att NCC måste minska sin personal. Fram till och med oktober månad har NCC beslutat om personalneddragningar uppgående till 1 700 personer. Ytterligare neddragningar kommer att behöva genomföras det närmsta året, men omfattningen av dessa är svår att bedöma i rådande marknadsläge, säger Olle Ehrlén.

– För 2009 är marknadsbilden negativ. Anläggningsmarknaden förväntas visa en viss tillväxt men bedöms inte kunna uppväga en allt svagare marknad för övriga hus, bostäder och kommersiella fastigheter. Som följd av försämrade marknadsförutsättningar sker en successiv anpassning av organisation, verksamhet samt kostnader på alla koncernens marknader.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige