Image

Wihlborgs säljer för kvarts miljard

TRANSAKTIONER Wihlborgs har under sommaren sålt fastigheter för sammanlagt 239 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Juli 2010

Wihlborgs har sålt fastigheten Sqvalperup 12 i centrala Malmö för 170 miljoner kronor till Fastighets AB Malmö City. Köpeskillingen överstiger den externa marknadsvärderingen med cirka tio procent, 15 miljoner kronor.

Fastigheten innehåller 6 000 kvadratmeter kontor och köparen tillträder den 1 september 2010.

- Vi har valt att sälja Sqvalperup 12 eftersom den är en äldre fastighet från
1920-talet. Hyresgästerna kommer även fortsättningsvis att tas omhand av en kompetent och långsiktig förvaltare, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter AB.

Wihlborgs har också styckat av och sålt en del av Postterminalen 1 som ligger på Sockerbruksområdet i Lund. Den avstyckade delen innehåller en byggrätt för bostäder. Tillträde sker den 1 september 2010. Byggnaden på fastigheten ligger på den del som Wihlborgs behåller.

I Helsingborg har fastigheten Värjan 9 på Berga sålts till ägaren av en grannfastighet. Tillträde skedde den 1 maj 2010.

Försäljningssumman för de båda fastigheterna uppgår totalt till 69 miljoner kronor, vilket överstiger värderingen vid årsskiftet med mer än 27 procent, 15 miljoner kronor.

- Som ett led i att aktivt förbättra vårt fastighetsvärde har vi planändrat del av fastigheten Postterminalen 1 till bostadsbyggrätt. Eftersom vi inte sysslar med bostäder är denna del nu mogen för försäljning. Kontorsbyggnaden behåller vi, säger Anders Jarl.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nu öppnar Europas högst belägna hotellrum

Bygg/Arkitektur På söndag slår portarna till det nya hotellet Clarion Karlatornet upp portarna för kunder. Men redan under tisdagen fick Fastighetssverige komma in och titta och njuta av utsikten från utsikten från 58:e våningens sviter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige