Image
Wihlborgs Fotograf- Alexander Olivera
Wihlborgs Fotograf- Alexander Olivera Bild: Alexander Olivera

Wihlborgs hyr ut till Region Skåne i Dockan

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Region Skåne om 3 700 kvadratmeter i Kranen 2 i Malmö. Avtalet har tecknats sedan Wihlborgs vunnit en upphandling enligt LOU.
Publicerad den 8 Juni 2020

Hyresavtalet avser lokaler för Reproduktionsmedicinskt Center (RMC) och en logopedmottagning som båda finns på sjukhusområdet i Malmö idag.

– Region Skåne är en stor och viktig hyresgäst för oss och det är glädjande att vi nu hittat en möjlighet att lösa ytterligare ett lokalbehov här i Dockan genom att utveckla en befintlig fastighet. Här får byggnaden nytt liv samtidigt som verksamheten faktiskt är med och skapar liv på riktigt. Jag är övertygad om att både medarbetare och besökare kommer att uppskatta områdets kvaliteter med närheten till hav, centrum och bra kollektivtrafik. Kranen 2, där även Malmö universitets polisutbildning finns, blir med detta en riktig samhällsfastighet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Lokalerna kommer att byggas om för att anpassas till de nya verksamheternas behov och inflyttning sker i oktober 2021.

Kranen 2 uppfördes som utrustnings- och monteringsverkstad för Kockums 1964. Efter nedläggningen av varvet har både Lunds universitet och Malmö universitet bedrivit utbildningar här. Hösten 2019 flyttade Malmö universitets polisutbildning in på 10 700 kvadratmeter utbildnings- och forskningslokaler, övningsmiljöer, garage med mera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige