Image
SPP köper Hornbachvaruhuset i Trollhättan och tillträder vid dess färdigställande våren 2021.
SPP köper Hornbachvaruhuset i Trollhättan och tillträder vid dess färdigställande våren 2021. Bild: Wästbygg

Wästbygg säljer till SPP i Trollhättan

Transaktioner SPP Fastigheter AB köper en kommersiell fastighet på 8 600 kvadratmeter i Trollhättan av Wästbygg Projektutveckling AB. Fastigheten är under byggnation och kommer att ha byggvarukedjan Hornbach som hyresgäst när den är färdigställd under våren 2021.
Publicerad den 25 Februari 2020

Förvärvet genomförs som en forward commitment, där tillträde sker och köpeskilling erläggs när fastigheten är klar för inflyttning.

– Vi är glada över att ha genomfört vår första affär tillsammans med Wästbygg och ser fram emot framtida affärsmöjligheter, säger Marita Loft, vd på managementbolaget Storebrand Fastigheter.

– Det känns positivt att SPP visar intresse för de fastigheter som vi utvecklar och bygger. Samtidigt är vi nöjda över att ha hittat en trygg och långsiktig fastighetsägare åt Hornbach. Wästbygg har tidigare uppfört ett byggvaruhus i Borås åt Hornbach enligt samma koncept som den anläggning vi nu bygger i Trollhättan. Det gör att vi känner oss trygga med att kunna leverera en fin produkt åt såväl SPP som Hornbach, säger Magnus Björkander, vd på Wästbygg Projektutveckling AB.

Wästbygg har använt Cushman & Wakefield som transaktionsmäklare och Werks Advokater som juridisk rådgivare. Linklaters har varit rådgivare åt SPP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige