Image

Wallenstam: ”Jag är fantastiskt nöjd”

Bolag Wallenstams förvaltningsresultat ökar med 28 procent för det första halvåret i år. - Jag är fantastiskt nöjd över att kunna konstatera att resultat före skatt, exklusive värdeförändringar från derivatinstrument, ökade med drygt 90 procent jämfört med motsvarande period föregående år, säger vd Hans Wallenstam.
Publicerad den 6 Augusti 2014
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Förvaltningsresultatet uppgick till 289 miljoner kronor (225). För andra kvartalet uppgick det till 150 miljoner kronor (135).

Tillväxttakten i substansvärdet, exklusive utdelning och återköp, på rullande helår uppgår till 6,7 procent.

Fastigheter har sålts för 771 miljoner kronor (449) och resulterat i realiserade värdeförändringar om 98 miljoner kronor (13), vilket är 15 procent över årsskiftesvärdering.

- Jag är fantastiskt nöjd över att kunna konstatera att resultat före skatt, exklusive värdeförändringar från derivatinstrument, ökade med drygt 90 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Tillväxten i fastigheternas förvaltningsresultat ökade med hela 28 procent under första halvåret 2014. Projektutvecklingen fortskrider enligt plan och vi har nu 1 300 lägenheter i produktion.

Orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter uppgår till 393 miljoner kronor (203) och på derivatinstrument till -427 miljoner kronor (302).

- Det låga ränteläget, som gett oss den lägsta snitträntan någonsin i bolaget, innebär lägre kostnader för oss, vilket är positivt. Däremot påverkas värdeförändringar i derivatportföljen negativt, vilket inverkar på resultaträkningen, men inte på kassaflödet. Så länge derivaten inte realiseras är det endast en teoretisk kostnad, säger Hans Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige