Image

Wallenstam tecknar avsiktsförklaring med Nacka kommun

Bygg/Arkitektur I ett gemensamt utvecklingsarbete mellan Nacka kommun och Wallenstam har en vision för Älta utvecklats. En avsiktsförklaring samt ett programavtal gällande kommande byggrätter för Wallenstam har undertecknats.
Publicerad den 12 Februari 2013
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Arbetet startade 2011 genom en grundlig analys av Ältas varumärke. Den första delen i detta var att analysera historia, flyttströmmar, geografi och demografi i området. Del två var att genomföra ett stort antal intervjuer och fokusgrupper med invånare i Älta samt nyckelintressenter både inom och utanför området. Genom dessa undersökningar framkom en väldigt tydlig bild som kan sammanfattas under rubriken ”Ännu mera Älta!”

Undersökningarna visar att Ältas styrkor är idrotten, naturen, friluftslivet och aktiviteter som förenar. Den visar också att det är just dessa styrkor som invånarna vill utveckla ännu mer. Det som är mindre positivt är att området uppfattas som uppdelat. Inför framtiden önskas ett bredare bostadsutbud, utökade kommunikationer och service, samt att Älta alltmer ska utvecklas till en småstad med naturliga mötesplatser kring idrott, friluftsliv, kultur, service och handel.

– Det här är ett riktigt spännande stadsutvecklingsprojekt där vi som byggherre tillsammans med kommunen kan vara med och bidra till helhetslösningar för området. Här finns goda möjligheter till en fin stadsutveckling med såväl fler bostäder som utökad service och kulturutbud, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– I vår kommer Nacka kommun och Wallenstam att ordna parallella arkitektuppdrag för att ta fram ett förslag till utveckling av området med utgångspunkt i visionen, säger Per Wilhelmsson, kommunens projektledare. Dialogen med Ältaborna kommer även i det fortsatta arbetet vara mycket viktig för projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige