Image

Wallenstam säljer till bostadsrättsföreningar

TRANSAKTIONER Wallenstam säljer två fastigheter i Linnéområdet i Göteborg, Olivedal 7:5 och Olivedal 7:6, till en bostadsrättsförening bildad av hyresgästerna. Fastigheterna ligger på Nordhemsgatan och omfattar totalt 2 240 kvadratmeter, varav 2 101 utgörs av bostadsyta.
Publicerad den 29 Oktober 2008

Fastighetsvärdet uppgår till 62,8 miljoner kronor och överstiger Wallenstams senaste värdering med drygt tio procent.

– Trots finanskrisen märker vi fortfarande av ett intresse bland våra hyresgäster att ombilda sina bostäder till bostadsrätter. Detta beror till stor del på att Wallenstam har attraktiva fastigheter i bra lägen i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Även om marknadsvärdet på bostadsrätter generellt har sjunkit blir det i samband med en ombildning ett betydande övervärde på bostadsrätterna för hyresgästerna, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Fastigheterna tillträddes av bostadsrättsföreningen den 28 oktober 2008. Försäljningen sker genom juridisk person.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige