Image
Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.
Hans Wallenstam, vd för Wallenstam. Bild: Wallenstam

Wallenstam levererar enligt plan

Bolag Wallenstam ökar förvaltningsresultatet med 20 procent jämfört med föregående år. Substansvärdet per aktie uppgår till 83,60 kronor (75,80), upp 1,30 kronor sedan årsskiftet.
Publicerad den 2 Maj 2019

• Substansvärdet per aktie uppgår till 83,60 kr (75,80), vilket innebär en ökning om 1,30 kr per aktie i kvartalet och totalt 4,40 kr per aktie hittills under affärsplanen, där målet är en ökning om 40 kr per aktie till och med 2023.
• Förvaltningsresultat fastigheter ökar med 20 procent och uppgår till 260 Mkr (217).
• Hyresintäkterna ökar med drygt 6 procent och uppgår till 497 Mkr (467).
• Byggnation av fastigheter uppgår till 770 Mkr (451).
• På bokslutsdagen hade Wallenstam 2 933 lägenheter i produktion.
• Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgår till 285 Mkr (126).
• Resultat före skatt uppgår till 416 Mkr (397) och resultat efter skatt uppgår till 340 Mkr (310), motsvarande 1,1 kr per aktie (1,0).

Kommentar från vd Hans Wallenstam:
– Resultatet för kvartalet ligger i linje med vår plan. Vårt förvaltningsresultat har ökat med cirka 20 % jämfört med samma kvartal förra året och vi har skapat substansvärde som adderar ytterligare 1,30 kronor per aktie – totalt 4,40 kronor hittills – på väg mot vårt mål om en substansvärdesökning om 40 kronor per aktie till och med 2023.

– I mars startade vi det största projektet i Wallenstams historia, Kallebäcks Terrasser. Här har vi en strävan att bygga blandstad med 1 800 lägenheter, kontorsarbetsplatser, butiker och skola, med mera. Vi är starka finansiellt och planerar för investeringar om cirka tre miljarder per år i nya bostäder och vi har även kommersiella projekt i planeringsstadiet, som kan tillföra mer lokalyta i centrala lägen i stan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Många fastighetsbolag tar för lätt på sälj och uthyrning"

Bolag Under 2022 tog han steget från NCC till en tillvaro som konsult. Nu återvänder Marcus Sandahl till tillvaron som anställd när han blir sälj- och uthyrningschef på Platzer. För Fastighetssverige berättar Marcus Sandahl om nya tjänsten, sin syn på Platzer, Johanna Hult Rentschs betydelse för beslutet att ansluta till bolaget, om lärdomarna från konsultverksamheten och om sista tiden med uppdraget på Hufvudstaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige