Image
Bild: Wallenstam

Wallenstam köper för en dryg halvmiljard i Göteborg

Transaktioner Wallenstam köper fem cityfastigheter om cirka 22 400 kvadratmeter i Göteborg. Värdet på affären uppgår till 585 miljoner kronor. Säljare är Diligentia.
Publicerad den 23 Juni 2011
En av de större hyresgästerna i det fastighetsbestånd Wallenstam tillträder den 1 september i år är Friskis & Svettis på Västra Hamngatan 7 i Göteborg. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
En av de större hyresgästerna i det fastighetsbestånd Wallenstam tillträder den 1 september i år är Friskis & Svettis på Västra Hamngatan 7 i Göteborg. Bild: Wallenstam. Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Wallenstam tillträder de fem fastigheterna den 1 september. Två av de förvärvade fastigheterna ligger i centrumstadsdelen Gårda och de andra tre i city. Bland de större hyresgästerna märks bland andra Friskis & Svettis, Försäkringskassan och Zara.
– Marknaden för kommersiella lokaler i Göteborg är stark, såväl efterfrågan som hyresnivåer utvecklas positivt. De fastigheter som från och med den 1 september kommer att komplettera vårt kommersiella fastighetsbestånd är helt i linje med vår strategi; det är mycket välskötta fastigheter i attraktiva, centrala lägen, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Fastigheterna har förvärvats via bolag och den totala ytan uppgår till 22 395 kvadratmeter. Störst är fastigheten Gårda 22:24 med adress Vädursgatan 5/Fabriksgatan 26 på nästan 8 700 kvadratmeter.
– Jag ser positivt på Göteborgs utveckling och fastighetsmarknaden i stort framöver, det råder en helt annan aktivitet och är ett annat klimat jämfört med för drygt ett år sedan, säger Hans Wallenstam.

De förvärvade fastigheterna har centrala lägen som Kungsgatan, Drottninggatan och Västra Hamngatan samt Vädursgatan och Fabriksgatan i Gårda.

Catella har varit säljaren Diligentias rådgivare i affären.

Komplett adressförteckning:
• Gårda 20:1, Fabriksgatan 15/Gårdavägen 1.
• Gårda 22:24, Vädursgatan 5/Fabriksgatan 26.
• Inom Vallgraven 20:9, Kungsgatan 52/Östra Hamngatan 39.
• Inom Vallgraven 55:1, Drottninggatan 2/Ekelundsgatan 2, Magasingatan 1 och
Otterhällegatan 2.
• Inom Vallgraven 57:7, Västra Hamngatan 7/Kyrkogatan 12-16.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Prologis spår fyra starka trender för logistikfastigheter 2024

Sverige Researchchefen på Prologis, Eva van der Pluijm-Kok, säger att det finns ett antal faktorer som påverkar marknaden för logistikfastigheter inom en snar framtid. En trend vi kommer se är en minskning av nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige