Image
Veidekke bygger innovationshus i Lunds Science Village.
Veidekke bygger innovationshus i Lunds Science Village. Bild: Wihlborgs

Veidekke bygger innovationshus i Lunds Science Village

Bygg/Arkitektur Veidekke har av Wihlborgs fått i uppdrag att bygga Space (Kunskapen 1), ett innovationshus med kontor och labbverksamhet och ett av de första husen i det nya området Science Village i Lund. Projektet är samverkansentreprenad i två faser med en kontraktssumma på ca 168 miljoner kronor och beräknas vara redo för inflyttning september 2023.
Publicerad den 17 November 2021

I Veidekkes uppdrag ingår nybyggnation av totalt 7 400 kvadratmeter BTA kontor och forskningslokaler. Space byggs i skandinavisk stil med en hybridstomme av trä i kombination med grön betong och grönt stål.

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och NollCO2 för att leva upp till de allra högsta kraven kring hållbarhet i allt från materialval till energioptimering. Space kommer även certifieras enligt WELL, vilket innebär extra fokus på medarbetarnas välmående i form av bland annat luftkvalitet, akustik, rörelse, kost och sinne.
– Att få vara med och utveckla och bygga detta hus tillsammans med Wihlborgs känns fantastiskt hedrande och inspirerande. Detta är ett projekt som verkligen passar oss med nära samverkan och ett involverande arbetssätt, säger Cecilia Eneberg, arbetschef Veidekke Bygg Syd.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige