Image

Vasallen och Lantmännen Fastigheter bygger stort kontorshus i Luleå

Bygg/Arkitektur Planerna på att bygga 140 nya lägenheter på Lantmännens fastighet i kvarteret Kajan i Luleå har skrinlagts. I stället ska Lantmännen Fastigheter och Vasallen bygga ett kontorshus på 15 000 kvadratmeter.
Publicerad den 25 Februari 2013

Kvarteret Kajan ägs av Vasallen och Lantmännen Fastigheter.

- Nu tittar vi på att bygga ett kontorshus, säger Ulf Nilsson, Vasallens affärsområdeschef för norra Sverige till Norrbottens-Kuriren.

Kontorsfastigheten kommer att få en bruttototalarea på cirka 15 000 kvadratmeter, merparten blir kontorslokaler. Huset kan rymma cirka 850 arbetsplatser. Högsta tillåtna höjd på byggnaden är 36 meter, åtta våningar, men det är bara en tiondel av byggnadsytan som får bli så hög. Högst 15 procent av byggnadsytan får ha en höjd på 23 meter, skriver Norrbottens-Kuriren.

Det blir även minst 1 000 kvadratmeter handel samt garage i två plan under mark.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige