Image

Valad säljer - för första gången

TRANSAKTIONER På bara fyra år har Valad Property Group byggt upp en fastighetsportfölj på mer än 14 miljarder kronor i Norden. Därför är verksamheten mest känt på marknaden på köpsidan. Men nu sätter Valad för första gången ut en del fastigheter till försäljning.
Publicerad den 10 September 2008

Det är fastigheter i Danmark, Sverige och Norge som ska säljas.

- Först och främst säljer vi några fastigheter, som vi är färdiga med. Vår strategi har redan från början varit att köpa fastigheter, som vi ska kunna tillföra värde-antingen med nya hyresgäster eller genom utveckling. På en hel del av våra fastigheter är vi färdiga med denna process, säger Head of Nordic Michael Bruhn.

Utöver det står Valad i Norden, efter köp av en del portföljer, med några fastigheter, som inte passar i verksamhetens koncept. Det rör sig bland annat om bostadsfastigheter och CBD kontorsfastigheter, som Valad nu vill sälja.

Strategin för Valad i Norden är nämligen att fokusera på långsiktiga investeringar i kommersiella fastigheter på sekundära lägen- så kallat blandat affärsverksamhet .

Sedan 2004 har Michael Bruhn koncentrerat sig på att köpa upp fastigheter och bygga upp den kritiska massan, som ska till för att utveckla de mycket managementkrävande fastigheterna. Men nu är verksamheten alltså färdig för att vara mer aktiv på säljsidan.

- Man kommer nog att uppleva att vi blir mer aktiva som säljare av fastigheter. Det är faktiskt något, som Valad är känt för i utlandet. Behovet i Norden har tills nu bara mest varit att köpa. Det kommer vi också till att göra framöver. Vi tror, att där kommer att komma några riktigt bra erbjudanden på marknaden under senare halvåret och vintern. Men det kan mycket väl vara så, att nästa sak man hör om oss är att vi har sålt en eller flera fastigheter, säger Michael Bruhn.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige