Image

Tyskland hetast för fastighetsinvesterare 2013

Mipim Tyskland är det främsta målet i Europa för fastighetsinvesterare under 2013, och London dominerar som den mest attraktiva staden för andra året i rad enligt de senaste analyserna från den globala fastighetsrådgivaren CBRE, som presenterades under Mipim i går.
Publicerad den 14 Mars 2013

CBRE:s senaste undersökning om ”Real Estate Investor Intentions” som presenterades i går under Mipim i Cannes visar att Tyskland är den mest intressanta europeiska marknaden att investera på för mer än en tredjedel av investerarna (35 procent) – en ökning jämfört med förra årets siffra på 27 procent. Storbritannien är den näst mest intressanta marknaden, och valdes av 24 procent av investerarna.

Marknaderna i Central- och Östeuropa (CEE) valdes av 14 procent av investerarna, att jämföra med 19 procent i fjol. Bland de som valde CEE-området ansåg majoriteten att Polen var mest intressant för förvärv, medan intresset för andra marknader i området var begränsat. Polen valdes av tio procent av de svarande, och var därmed populärare än Frankrike, Spanien och Norden, som vardera valdes av mellan fem och sex procent av investerarna. Spaniens resultat på sex procent var en förbättring jämfört med förra året, men Italien halkade ned till två procent.

Precis som i 2012 års undersökning pekas London ut som den mest intressanta staden i Europa för investerarna, med 31 procent av rösterna. Resultatet framhävs av fjolårets redovisade transaktionsvolymer i London, de högsta sedan 2007, och förvärven gjordes främst av utländska investerare. En betydande del av attraktionen ligger i storleken och likviditeten på dess investeringsmarknad, och dess anseende som en ”trygg hamn” på sistone bidrar till att locka till sig internationella kapitalflöden.

Det finns ingen stad i Tyskland som dominerar på samma sätt som London eller Paris, men fyra tyska städer finns med på investerarnas topp tio-lista, och de är avsevärt mer populära i år än förra året. München ligger på andra plats (16 procent) följd av Berlin. Hamburg och Frankfurt finns också med bland de tio främsta, och tillsammans har de fyra tyska städerna 34 procent av rösterna, att jämföra med 21 procent i fjol.

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige