Image

Tung svensk trio startar nytt investeringsbolag

BOLAG Anders Åström och Tomas Otterud, grundare av Aberdeen Property Investors fond i fond-verksamhet, har tillsammans med Bo Ljunglöf, tidigare Asienansvarig på Aberdeen Property Investors och CIO på AP-fonderna, bildat Custor Capital.
Publicerad den 26 Augusti 2010

Trion tar med sig Edward Jögi, tidigare portföljförvaltare på Credit Suisse och dessförinnan analyschef i Aberdeens Property Investors fond i fond-bolag till Custor Capital.

Bolaget är ett oberoende investeringsbolag med fokus på internationella fastighetsfondsinvesteringar. Teamet kommer senast från Credit Suisse i Zürich där de haft globalt ansvar för bankens fond i fond-verksamhet avseende fastigheter.

Custor Capital kommer att utveckla skräddarsydda investeringsprogram för institutionella och andra professionella investerare. Tjänsteutbudet inkluderar så kallade ”customized accounts”, klubbstrukturer och strukturerade fond i fond-produkter.

- Custor Capital kommer att utnyttja sitt omfattande globala nätverk av fondförvaltare, rådgivare och investerare för att identifiera och strukturera internationella investeringsmöjligheter i nära samarbete med sina kunder, säger Tomas Otterud.

- Efter att de senaste 10 åren tillsammans byggt upp en global fond i fond-verksamhet på Aberdeen med 30 miljarder kronor under förvaltning samt vidare utvecklat och breddat våra erfarenheter inom Credit Suisses Private Equity grupp med 23 miljarder dollar under förvaltning, är vi övertygade om att vi kan erbjuda attraktiva lösningar för investerare som önskar diversifiera sin fastighetsexponering internationellt, säger Anders Åström.

- Den höga volatiliteten på aktiemarknaden har medfört att många institutioner överväger att vikta ned aktieandelen i portföljen. Långsiktig inflationsrädsla innebär dock att placeringar i obligationsmarknaden inte heller är särskilt attraktivt. Fastigheter som erbjuder en lång duration och ett visst realt skydd är betydligt mer intressant alternativ i dagens marknad, säger Bo Ljunglöf.

Custor Capital planerar att rekrytera ytterligare under året.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kan bli sju svåra år för bostadsmarknaden"

Bostäder Mörker och ljusglimtar är vad SBAB:s chefsekonom Robert Boije ser när han blickar ut mot bostadsmarknaden. Men att nu Riksbanken sänkt räntan är en av bitarna till att det nu kan bli positivt för bostadsbyggarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige