Image
Tritax Eurobox köper mark för att tillsammans med Verdion utveckla en ny logistikanläggning i Rosersberg.
Tritax Eurobox köper mark för att tillsammans med Verdion utveckla en ny logistikanläggning i Rosersberg. Bild: Tritax Eurobox

Tritax Eurobox gör sitt tredje förvärv i Sverige

Transaktioner Tritax Eurobox köper mark i Rosersberg, norr om Stockholm, för att utveckla en ny logistikanläggning. Det är bolagets andra förvärv i Rosersberg och det tredje på den svenska marknaden.
Publicerad den 18 Januari 2022

Marken som Tritax Eurobox köper är 17 832 kvadratmeter och priset är 402 miljoner kronor. På fastigheten, som ligger i anslutning till ett förvärv man bolaget tidigare gjort, kommer man uppföra en logistikanläggning.

Den nya logistikanläggningen kommer utvecklas tillsammans med Verdion, som också utvecklar Tritax Eurobox intilliggande anläggning i Rosersberg.

Byggstart för den nya anläggningen blir i juni och den beräknas vara färdigställd i maj 2023.
– Denna investering förstärker vår övergång till en högre andel värdeskapande tillgångar genom att investera i utvecklingsmöjligheter tillsammans med etablerade utvecklingspartners. Vi är särskilt glada över att öka vår exponering mot Stockholms logistikmarknad där vi ser en växande efterfrågan från hyresgäster och investerare. Vi har redan gjort goda framsteg på vår intilliggande fastighet och fick bygglovet i december, vilket innebär att vi ser fram emot att börja på plats om några veckor, säger Alina Iorgulescu, Assistant Fund Manager på Tritax Eurobox.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige