Image
Trecore köper Ica-fastighet i Sjöbo.
Trecore köper Ica-fastighet i Sjöbo.

Trecore Fastigheter köper Ica-fastighet i Sjöbo

Transaktioner Trecore Fastigheter köper fastigheten Solvik 3 i Sjöbo av Westerport Holding I Sjöbo AB. Byggnaden på fastigheten stod klar 2021 och inrymmer Ica Supermarket Sjöbo.
Publicerad den 3 Oktober 2022

Fastigheten är belägen strax utanför centrala Sjöbo, i handels- och serviceområdet Westra torg intill riksväg 11. Byggnadens sammanlagda area uppgår till drygt 1 700 kvadratmeter. Tillträde är beräknat till oktober.
Fastigheten är helt byggd i trä med limträstomme och cederspånsfasad, solceller på huvudbyggnadens tak samt sedumtak på intilliggande kringbyggnader.
– Förvärvet är Trecore Fastigheters första externa förvärv och är en del i vår strategi att långsiktigt utveckla och stärka marknadsplatser där Ica är huvudsaklig hyresgäst, säger Anna Nyberg, vd Ica Fastigheter.
– Bonnier Fastigheter har ett tydligt fokus på tillväxt och vi är glada över att Trecore Fastigheter bidrar genom detta förvärv av ytterligare en strategisk och hållbar Ica-fastighet, säger Tomas Hermansson, vd, Bonnier Fastigheter.
Legal rådgivare för Trecore Fastigheter är Bright Advokat. Croisette var säljaren Westerport Holdings rådgivare.
Trecore Fastigheter är ett av Bonnier Fastigheter och Ica Fastigheter samägt fastighetsbolag. Bolaget förvärvar och äger fastigheter i Sverige med långa hyresavtal där Ica är dominerande hyresgäst.

Ämnen

Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Bonnier Fastigheter utvecklar, äger och förvaltar kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Bonnier Fastigheter, som är helägt av familjen Bonnier, bildades 1985. I centrala lägen förvaltas välkända fastigheter som är en del av Stockholms stadsbild. I expansiva lägen utvecklas fastigheter, kvarter och områden att bidra till utvecklingen av en modern levande stad. Fastighetsbeståndet omfattar en total yta av ca 300 000 m².

Läs mer om Bonnier Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige