Image
Titania och Huge Bostäder utvecklar 500 bostäder vid Masmo tunnelbanestation i Huddinge. Visionsbild
Titania och Huge Bostäder utvecklar 500 bostäder vid Masmo tunnelbanestation i Huddinge. Visionsbild Bild: Titania

Titania och Huge Bostäder utvecklar 500 bostäder vid tunnelbanestation

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Huddinge kommun beslutade den 31 maj att bevilja Titania Projektutveckling AB:s och Huge Bostäder AB:s gemensamma ansökan om att erhålla planbesked för byggnation av cirka 500 nya lägenheter på fastigheterna Drakskeppet 1 och del av Haga 1:108 belägna i anslutning till Masmo tunnelbanestation.
Publicerad den 8 Juni 2021

– Att se det oexploaterade området kring Masmo tunnelbanestation gav mig som fastighetsutvecklare en lätt surrealistisk känsla. Vid uppgången, där det borde finnas bostäder, butiker finns idag ingenting trots den gigantiska investering som en gång tagits för att skapa en bergsstation där. Det känns som att ha hittat en bortglömd skatt från 70-talet. Vi har arbetat i drygt ett år med detta och har nu gått i mål med det formella kring avtal med markägare och kommunala planbesked och kan nu starta arbetet på allvar. Vi är tacksamma mot Huge Bostäder och Huddinge kommun för samsyn i projektet och för förtroendet att utveckla denna oslipade diamant, säger Einar Janson, vd på Titania.

För den del av området som ligger på Huge Bostäders mark har Titania och Huge Bostäder ingått intentionsavtal för framtida förvärv av planerade byggrätter.

Exploateringen innebär att Solhagsvägen omvandlas till en stadsgata med cykelbana och dubbelsidig bebyggelse med aktiva bottenvåningar, vilket ökar tryggheten samt förstärker det centrala stråket mot exploateringsområdet Vårby Udde norr om motorvägen. Torget vid tunnelbanan förstärks, med möjlighet till ny service i bottenvåningarna. Byggnaderna längs vägen är grupperade i par på en gemensam sockelvåning som möjliggör aktiva bottenvåningar samt parkering.

Byggnaderna planeras till 5-10 våningar och placerar sig ömsom med långsidan ömsom med kortsidan mot vägen för att optimera ljus och bibehålla utblickar mot berget och skogen bakom. Projektet genomsyras av hög ambition vad gäller gestaltning med varierat fasaduttryck och taklandskap. Bostäderna planeras för blandad upplåtelseform och lägenhetsstorlekar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige