Image
Titanias fasadskylt på Jakobsbergsgatan.
Titanias fasadskylt på Jakobsbergsgatan. Bild: Titania

Titania förvärvar egna obligationer

Ekonomi/Finansiering Titania har förvärvat egna obligationer med förfall i mars 2024 till ett sammanlagt nominellt belopp om 40 miljoner kronor.
Publicerad den 24 April 2023

Titania är ett fastighetsbolag med fokus på egen utveckling av bostäder i Stockholmsregionen. Bolaget har kapacitet att ansvara för större stadsutvecklingsprojekt från tidiga skeden i detaljplaneprocessen till färdigbyggda nya bostadsområden. Titania behåller en majoritet av det som bolaget bygger som hyresrätter för egen förvaltning. Bolaget har funnits sedan år 2005 och är börsnoterat på Nasdaq First North.

– Köpet av egna obligationer har gjorts i linje med vår allmänna likviditetshantering där vi kontinuerligt ser över fluktuationer i kapitalbehov och avgör när det är motiverat att sänka räntekostnader. Räntan som Titania betalar på de egna obligationerna är relativt hög just nu eftersom den är rörlig och knuten till Stibor 90 som med vissa variationer följt en uppåtgående trend sedan 1 år tillbaka. Förvärvet har också gjorts i syfte att förenkla processen inför en eventuell framtida refinansiering av den befintliga obligationen, säger Einar Janson, vd, Titania.

Transaktionen skedde under förra veckan.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige