Image
Einar Janson.
Einar Janson. Bild: Titania

Titania får markanvisning för 200 bostäder i Husby

Bygg/Arkitektur Exploateringsnämnden i Stockholms stad har beslutat att tilldela Titania en markanvisning om cirka 200 bostäder inom fastigheten Akalla 4:1 i Husby, en stadsdel i Västerort inom Stockholms kommun.
Publicerad den 17 December 2021

Tilldelningen har skett genom direktanvisning via jämförelseförfarande.

– Projektet i Husby ligger precis på gränsen till Kista och innehåller alla faktorer som gör ett projekt attraktivt för Titania – redan utbyggd infrastruktur, nära till tunnelbana och förortsläge med relativt lågt markpris vilket skapar möjlighet till större uppsida genom eget värdeskapande. Vi är extra glada över att ha fått vårt första större projekt för just Stockholms stad. Stockholm är Sveriges, till invånarantal, överlägset största kommun och har en stor professionell organisation för att driva projekt. Staden äger dessutom själva mycket mark och utvecklingsmöjligheterna är enorma. Vi ser fram emot att detta projekt blir inledningen på ett ständigt utökat samarbete i framtiden, säger Einar Janson, vd, Titania.

Projektet är i detaljplaneskede och antagande av detaljplanen beräknas ske i kvartal 3 år 2023.

Tilldelningen är avhängig av att beslutet vinner laga kraft efter nämndens beslut.

Titania noterades på First North för en vecka sedan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige