Image
Svenska Handelsfastigheter köper bland annat en fastighet i Södercity med Willy´s som största hyresgäst.
Svenska Handelsfastigheter köper bland annat en fastighet i Södercity med Willy´s som största hyresgäst. Bild: Adapta

Svenska Handelsfastigheter köper av Adapta

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter stärker sin position i Kungsbacka genom förvärv av två handelsfastigheter från Adapta Fastigheter.
Publicerad den 3 September 2019

Svenska Handelsfastigheter köper:

# En fastighet vid Hede med en uthyrningsbar yta om knappt 11 100 kvadratmeter och ett hyresvärde om cirka 13,8 miljoner kronor. Större hyresgäster är Mio, Rusta samt Nordic Wellness.

# En fastighet vid Södercity med en uthyrningsbar yta om drygt 6 000 kvadratmeter och ett hyresvärde om cirka 8,8 miljoner kronor. Fastigheten är fullt uthyrd med Willy’s som största hyresgäst.

– Båda fastigheter uppfördes så sent som 2015-16 och är i mycket gott skick. Hyresgästerna representerar starka varumärken som vi i många fall samarbetar med även på andra platser runt om i Sverige. Vi äger sedan tidigare handelsfastigheter i Kungsbacka vilket underlättar förvaltning och service till våra hyresgäster, säger Jöran Rydberg, affärsutvecklare på Svenska Handelsfastigheter.

Sammantaget har de båda fastigheterna 17 hyresgäster. Närmare 80 procent av de avtalade hyresintäkterna löper till 2026 eller senare. Fastigheten i Hede är till 96 procent uthyrd, vilket medför potential för ytterligare värdeskapande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige