Image

Svenska Bostadsfonden köper 330 lägenheter

TRANSAKTIONER Svenska Bostadsfonden ökar sitt fastighetsbestånd i Skåne genom att förvärva 330 lägenheter i Simrishamn. Beståndet är fördelat på fyra fastigheter och säljs av det kommunala fastighetsbolaget Simrishamnsbostäder. Svenska Bostadsfonden förvaltar sedan tidigare omkring 500 lägenheter i Skåneregionen.
Publicerad den 11 December 2008

De förvärvade fastigheterna kommer att förvaltas med lokala resurser i Simrishamn samt från Svenska Bostadsfondens regionala förvaltningskontor i Hörby. Företagets befintliga närvaro i området innebär ett effektivt ägarskifte och minimala förändringar för de boende i de aktuella fastigheterna.

- Vi är mycket nöjda över ha förvärvat detta välskötta fastighetsbestånd samt över att expandera i Skåneregionen som är ett av de snabbast växande områdena i Sverige. Goda kommunikationer till hela Öresundsregionen innebär dessutom stora möjligheter inför framtiden vilket gör investeringen mycket intressant över tid, säger Lars Swahn, vd för Svenska Bostadsfonden.

Simrishamnsbostäder ser affären som en möjlighet att utveckla verksamheten och samtidigt stärka balansräkningen. Svenska Bostadsfonden bedömdes vara den intressent som är bäst rustad att ta över verksamheten med ett långsiktigt perspektiv vilket gagnar både Simrishamn och nuvarande hyresgäster.

- Vi är övertygade om att Svenska Bostadsfonden med sin erfarenhet av bostadsförvaltning blir en bra hyresvärd och en värdig konkurrent på bostadsmarknaden i Simrishamn. Vi är också övertygade om att affären inte kommer att innebära någon större förändring för de hyresgäster som idag bor i de aktuella fastigheterna förutom att hyresavin kommer från Svenska Bostadsfonden, säger Roger Bäckström, vd för Simrishamnsbostäder.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige