Image

Sveafastigheter bygger landmärke i Nacka

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter Utveckling och Nacka kommun har kommit överens om en tidig markreservation för uppförandet av Discus, ett kvarter med ett högt hus i centrala Nacka.
Publicerad den 16 Maj 2018
Discus, ett kommande landmärke i Nacka. Bild: Belatchew Arkitekter
Discus, ett kommande landmärke i Nacka.

Discus är ett nytt landmärke i Nacka stad - framtaget i samarbete med Belatchew Arkitekter - som med sin karaktäristiskt oregelbundna silhuett blir en symbol för den växande storstadsregionen. Kvarteret kommer att rymma en blandning av verksamheter i hjärtat av den nya kollektivtrafiknoden, mitt på tunnelbanestationen i Nacka stads nya centrum. Discus planeras till omkring 30 våningar och kommer att rymma 450 till 500 lägenheter av olika storlekar med varierande upplåtelseformer, samt olika typer av verksamheter, vilket gör kvarteret till en aktiv och levande plats.

- Discus är det första höga huset i Nackas mest centrala delar, med sin starka formverkan kommer byggnaden att bidra till Nacka stads spännande silhuett. Discus visar tydligt på en arkitektonisk ambition som Nacka kommun vill se i kommande projekt i Nacka stad, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.

- Vi är mycket glada över att tillsammans med Nacka kommun få vara med och utveckla Nacka stad, ett av de mest spännande utvecklingsområdena i landet idag, säger Rahel Belatchew, vd på Sveafastigheter Utveckling.

- Nacka är en visionär kommun som vågar testa nya stadsstrukturer där den traditionella kvartersstaden kombineras med höga hus, avslutar Rahel Belatchew.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige