– Lokalen lämpar sig mycket väl för ett bryggeri. Roligt att ”Sumpan” får ett alldeles eget bryggeri och sin egen öl, säger Robert Kull, ansvarig för lokaluthyrningarna på Förvaltaren.
Parterna har tecknat ett hyreskontrakt på 675 kvadratmeter som löper över fem år. Förvaltaren gör smärre anpassningar som att dra in el och förstärka golvet, resten av iordningsställandet står bryggeriet för.
– Vi letade länge efter en passande lokal med tillräcklig takhöjd för att utrustningen ska få plats. Det kommer helt klart inte bli något problem nu, säger Peter Bergholtz.
Han är tillsammans med Thomas Lindberg och Per Stocke grundare av Sundbybergs Köksbryggeri. Under flera år bryggde de öl hemma som en hobby. Idén att starta ett kommersiellt bryggeri kom sedan trion vunnit silver i hembryggar-SM.
Att bryggeriet hamnade i Sundbyberg är ingen tillfällighet. Sedan tio år tillbaka bor Thomas Lindberg i kommunen medan Peter Bergholtz bott i Sundbyberg i fyra år. Sundbybergs Köksbryggeri räknar med att vara igång med produktionen i början av september.
– Kommunen och dess företagare har visat ett gott intresse för den här typen av verksamhet. Nu ser vi fram emot att bryggeriet öppnar efter sommaren, säger Robert Kull.
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Teknik Pattern är plattformen som vill förstå fastigheter och områden. Gör man det tillräckligt bra kan man nämligen göra förutsägelser om utvecklingen framåt och då kanske det också går att göra platsutveckling mer hållbar. Fastighetssverige har intervjuat Daniel Emgård, affärsutvecklare på Pattern. – Kan man förstå fastigheterna i det sammanhang de ligger i, den påverkan de har och hur de utvecklas – då blir det spännande på riktigt!
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.