Image

Större andel bostäder kan leda till försäljning

BOSTÄDER Genom hyreshöjningar och konverteringar av lokaler till bostäder ska en fastighet på Grev Turegatan i Stockholm kunna säljas till en bostadsrättsförening.
Publicerad den 10 Februari 2009

Förutsättningen för att Svenska Bostäder ska sälja till en bostadsrättsförening är att minst 50 procent av fastighetens inkomster ska komma från bostäder. Om en fastighet har mellan 40 och 50 procent kan det undersökas om det finns förutsättningar att komma upp till 50.

Så är det nu för fastigheten på Grev Turegatan 50 i Stockholm, skriver Svenska Dagbladet.

I somras kom Newsec fram till fastigheten inte kunde komma fram till 50 procent. I januari begärdes dock en omprövning.

Två lokalhyresgäster har anmält intresse för att köpa sina lokaler för att sedan bygga om dem till bostäder. Om dessa lokaler, plus en inredningsbar vind, räknas som bostäder – samtidigt som hyrorna höjs – kommer bostädernas andel av intäkterna upp i 60 procent, enligt nya beräkningar från konsultbolaget.

Enligt Svenska Bostäders, hittills sekretessbelagda, handlingar går det inte att bedöma sannolikheten för att dessa förändringar verkligen kommer till stånd, skriver Svenska Dagbladet.

Nu ska fastigheten värderas för försäljning.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige