Image
Bild: Istock

Storägare köper fler aktier i Annehem

Bolag Storägaren Ekhaga Utveckling har den 1-2 augusti köpt ytterligare 18 457 B-aktier i fastighetsbolaget Annehem, det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
Publicerad den 5 Augusti 2022

Aktierna köptes till kursen 29,99 kronor per aktie, en affär på 553 472 kronor.

Ekhaga Utveckling köpte även aktier i Annehem vid flera tillfällen i slutet av juli. Den 25 juli köpte man 30 945 B-aktier till kursen 28,85 kronor per aktie, en affär på 892 763 kronor och den 26-27 juli följde man upp det genom att köpa ytterligare 70 953 B-aktier, då till kursen 29,48 kronor per aktie, en affär på cirka 2,1 miljoner kronor.

Göran Grosskopf som är styrelseordförande och Pia Andersson som är styrelseledamot i Annehem är närstående Ekhaga Utveckling, som är bolagets största ägare. Den sista juni ägde de 21,2 procent av kapitalet enligt Q2-rapporten.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige