Image
Alexandra Stråberg, Anders Elvinsson, Frida Carlsson och Joakim Wirén står för ett antal tunga anlyser på Stora Retaildagen den 9 november på GT30 i Stockholm.
Alexandra Stråberg, Anders Elvinsson, Frida Carlsson och Joakim Wirén står för ett antal tunga anlyser på Stora Retaildagen den 9 november på GT30 i Stockholm.

Stora Retaildagen: Analyserna som ger dig full koll

Stora Retaildagen Den 9 november är det dags för årets upplaga av Stora Retaildagen på Helio GT30 i Stockholm. Dagen inleds med en rad tunga analyser om makroläget, utsikterna för handelsfastigheter och hur e-handeln egentligen utvecklas. Missa inte årets mötesplats för dig som jobbar med, eller är intresserad av, handelsfastigheter.
Publicerad den 19 Oktober 2022

Stora Retaildagen inleds med punkten Makroanalys:
Galopperande inflation, kraftigt höjda räntor, lågkonjunktur och geopolitiska utmaningar. Det händer oerhört mycket i den makroekonomiska världen. Hur hårt kommer det slå mot ekonomin? Svaren ges av Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar Bank.

Därefter följer punkten Analys – marknadsläget för handeln och handelsfastigheterna:
KI förutspår nu att vi går mot en lågkonjunktur nästa år. Hur mår handeln i Sverige för dagen? Hur utvecklas marknaden för retailfastigheter av att konsumtionen förväntas minska? Hur ser intresset ut, hur utvecklas yielder och hyror och vad har vi att vänta oss av framtiden? Hur tuffa blir de kommande åren? För föreläsningen står Anders Elvinsson, analyschef på Cushman & Wakefield och Frida Carlsson, värderare på Cushman & Wakefield.

Och så avslutas morgonens analysblock med punkten Analys – e-handelns första kris?:
Handeln har länge befunnit sig i en transformation, där e-handeln successivt har tagit marknadsandelar på den fysiska handelns bekostnad – på fastighetsmarknaden har detta inneburit fördel logistik vs retailfastigheter. Pandemin förstärkte den här trenden, men i det nya inflationslandskapet post pandemin har e-handelsutvecklingen bromsat in. Med ökade bränsle- och elkostnader väntas konsumtionen sjunka. Går handeln mot en ny kristid?Svaren levereras av Joakim Wirén, detaljhandelsanalytiker på HUI.

Missa inte detta och mycket mer på Stora Retaildagen den 9 november på Helio GT30 på Grev Turegatan 30 i Stockholm.

Anmäl dig här!

Grupprabatt: Du kan anmäla fyra personer från ditt företag och bara betala för tre! Ange då "4 för 3" i rutan för Kampanjkod vid anmälan.

Du ser programmet här.

Stora Retaildagen är Årets mötesplats med 100 procent fokus på marknaden för retailfastigheter!

Dagen leds av den rutinerade och omtyckta moderatorn Anna Bellman och hon har expertkommentator/sidekick Fredrik Kolterjahn vid sin sida under dagen.

Du kan läsa mer om de medverkande talarna här.

Handelssektorn är mitt i en stor transformation – hur ser trenderna ut och hur kommer morgondagens retaillandskap att utvecklas? Vilka är vinnarna och förlorarna och hur bör fastighetsaktörerna agera?
Stora Retaildagen är årets mötesplats för dig som jobbar med, eller är intresserad av, retailfastigheter.

Dagens partners är: RED (Rico Estate Development), Rstudio for architecture och Strategisk Arkitektur. Läs mer om dem här.

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Retaildagen 2022

Var: Helio, GT 30 (Bond), Grev Turegatan 30, 114 38 Stockholm

När: 9 november 2022 09.00 - 16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.
 


Stora Retaildagen är ett heldagsseminarium om handel och handelsfastigheter. Sektorn stöps om i en rasande fart, e-handeln tar marknadsandelar, köpcentrum blir upplevelsecentrum – de som inte hänger med i den snabba utvecklingen hamnar hopplöst på efterkälken.
Det här seminariet avhandlar de senaste trenderna inom sektorn. Skarpa analyser och spaningar blandas med intervjuer med nyckelpersoner inom retail och retailfastigheter.
Du kan följa framväxten av seminariet på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Film från tidigare event:
Partners:Mer från Fastighetssverige