Image

Staffanstorpshus säljer för 105 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Staffanstorpshus säljer sina 124 lägenheter i Nevisborg i Staffanstorp för 105 miljoner kronor. Köpare är Malmöbolaget Lifra fastigheter.
Publicerad den 20 November 2008

– Aldrig tidigare har vi haft möjligheten att köpa något som är så fint som detta. Det är ett väldigt välskött område, säger Anders Fransson, vd för Lifra fastigheter, till Skånskan.se.

Att han köper mitt i finanskrisen kommenterar han med:
– De bästa affärerna gör du i de svåraste tiderna.

Kommunala Staffanstorpshus har nu sålt sammanlagt 230 lägenheter, dessutom har en del ombildats till bostadsrätter, skriver tidningen.

Direktivet från politikerna är att maximalt 50 procent av beståndet ska säljas. I nuläget är 30 procent sålt.

– Vi har en låneskuld på över en miljard. Vi ska minska vår räntekänslighet, säger Hans Johansson, vd för Staffanstorpshus, till Skånskan.se.



- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige