Image

Stadsrum köper Kvarnen i Uppsala

Transaktioner Stadsrum Fastigheter köper gallerian Kvarnen i Uppsala.
Publicerad den 20 April 2018

Fastigheten är belägen i centrala Uppsala, vid Vaksala torg. Lokalarean är cirka 5 400 kvadratmeter plus 257 parkeringsplatser.

Uthyrningsgraden är cirka 94 procent. De största hyresgästerna är Ica, Systembolaget, Apotek Kronan, Uppsala parkering med flera.

- Kvarnen, en nyrenoverad servicegalleria i ett gott läge och med starka hyresgäster, är Stadsrums första förvärv i Uppsala. Uppsala passar Stadsrums investeringsstrategi väl, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter AB.

Säljare är Alm Equity och investerare och köpeskillingen för det fastighetsägande bolaget inklusive fastighet uppgår till 136 miljoner kronor, vilket motsvarar bokfört värde.

Säljarna köpte den ursprungliga fastigheten 2010 för 249 miljoner kronor som en fastighet innehållande galleria med garage och bostäder. Bostäderna separerades från stamfastigheten 2017 och har därefter ombildats till bostadsrätter och avyttrats i ett paket för 447 miljoner kronor.

- Fastigheten förvärvades 2010 och hade då ett renoverings- och
moderniseringsbehov men också med stor potential. Sedan förvärvet har vi ombildat bostäderna och arbetat med att utveckla och modernisera Kvarnengallerian till att bli en attraktiv servicegalleria. Med troligtvis Uppsalas bästa Ica-butik, Systembolaget och restauranger som Phil’s Burger i gallerian hittar du allt du behöver till vardags. Vi är glada att en långsiktig aktör inom handel såsom Stadsrum Fastigheter nu tar över stafettpinnen och förvaltar gallerian vidare, säger Joakim Alm, vd Alm Equity AB.

Tillträde till fastigheten sker den 25 april 2018.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit Kilpatrick Townsend, Amblin, Svalner Skatt och WSP. Säljarens rådgivare i transaktionen har varit JLL.
Stadsrum Fastigheter AB är ett svenskt onoterat fastighetsbolag som ägs av Keva, Alecta och HEA Property Holding AB. Stadsrum Fastigheter skall direktäga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige