Image

Stabil start för Atrium Ljungberg

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett resultat före värdeförändringar på 210,5 miljoner kronor (188,7). Prognosen för 2014 uppgår oförändrat till 800 miljoner kronor. Men värdeförändringar på finansiella instrument tynger resultatet.
Publicerad den 15 April 2014
Ingalill Berglund. Bild: Atrium Ljungberg
Ingalill Berglund.

Nettoomsättningen uppgick till 562 miljoner kronor (579) varav hyresintäkter ökade till 495 miljoner kronor (488).

Driftöverskottet från fastighetsförvaltningen ökade till 328,6 miljoner kronor (305,3).

Resultat före värdeförändringar ökade till 210,5 miljoner kronor (188,7).

Orealiserade värdeförändringar fastigheter uppgick till 0,0 (0,0). Orealiserade värdeförändringar finansiella instrument uppgick till -190,6 miljoner kronor (121,5).
Periodens resultat uppgick till 16,9 miljoner kronor (241,8), vilket motsvarar 0,13 kronor per aktie (1,86).

Investeringar i egna fastigheter uppgick till 185 miljoner kronor (320). Förvärv av fastigheter uppgick till 620 miljoner kronor (0).

Prognosen för 2014 uppgår oförändrat till 800 miljoner kronor för resultat före värdeförändringar och skatt.

– Vi har en stabil resultatutveckling och hög aktivitet i våra affärer. Driftöverskottet ökar med åtta procent och resultat före värdeförändringar och skatt ökar med närmare tolv procent. Genom förvärvet av Dimman 11 i Malmö tar vi ett nytt steg in på Malmömarknaden, för första gången med ett kontorsläge utanför Stockholm. Vi fortsätter arbetet med att skapa nya affärsmöjligheter och har ett bra utgångsläge för resten av året, säger Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige