Image

SPP köper skolor för 710 miljoner

Transaktioner SPP har köpt en portfölj bestående av förskole- och grundskolefastigheter av Actus Fastigheter. Merparten av fastigheterna är belägna i Storstockholm.
Publicerad den 3 Oktober 2016

Fastigheterna är fullt uthyrda och drygt hälften av hyresintäkterna kommer från kommunala kontrakt. Den genomsnittliga löptiden för hyreskontrakten är cirka 15 år.

Portföljen har köpts av Actus Fastigheter till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 710 miljoner kronor. Säljarens rådgivare har varit JLL.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna portfölj. Det är en institutionell produkt med långa hyresavtal som passar väl in i vår investeringsstrategi säger Marita Loft, vd för Storebrand Fastigheter AB.

– Jag har med stort personligt engagemang under drygt ett decennium ägnat mig åt att utveckla moderna och attraktiva pedagogiska miljöer. Det känns nu mycket tillfredsställande att kunna överlämna stafettpinnen till en långsiktig och ansvarstagande fastighetsägare, säger Daniel Andersson, vd och ägare till Actus Fastigheter AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige