Image

SPP investerar i Mall of Scandinavia-obligation

Bolag SPP/Storebrand investerar i en grön obligation, utgiven av Unibail-Rodamco.
Publicerad den 4 Juni 2014

Merparten av finansieringen går till byggnation av "Mall of Scandinavia" och resterande till andra miljöklassificerade projekt.

SPP har investerat 400 miljoner kronor i obligationen som löper över fem år med en avkastning om tre månaders Stibor plus 0,78 procent.

Mall of Scandinavia har certifierats enligt den globala miljö- och hållbarhetsstandarden Breeam med betyget Excellent i design och miljö.

Mall of Scandinavia, på totalt 400 000 kvadratmeter, öppnar sina portar hösten 2015 i nära anslutning till Friends Arena i Solna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige