Image
Bild: Istock

Spiltan Invest ökar till 43 procent i Bonäsudden – passerar budpliktsgräns

Bolag Investmentbolaget Spiltan har förvärvat 235 200 aktier i fastighetsbolaget Bonäsudden för en köpeskilling om 160 kronor per aktie. Bolaget har nu passerat den gräns på 30 procent av kapitalet och rösterna som triggar budplikt, enligt takeover-reglerna.
Publicerad den 27 Maj 2024

Efter köpet uppgår Spiltans ägande till 729 370 aktier, vilket motsvarar 43,4 procent av kapitalet och rösterna. Bolaget har nu passerat den gräns på 30 procent av kapitalet och rösterna som triggar budplikt, enligt takeover-reglerna.

Spiltan skriver att de inte har för avsikt att förvärva samtliga aktier i bolaget, men avser att fullfölja sin budplikt och kommer att offentliggöra detta genom ett separat pressmeddelande.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige