Image
Skanska har tecknat avtal med Örebrobostäder om fortsatt samarbete med kvarteret Hållstugan i centrala Örebro.
Skanska har tecknat avtal med Örebrobostäder om fortsatt samarbete med kvarteret Hållstugan i centrala Örebro. Bild: Skanska

Skanska bygger bostäder och lokaler åt Örebrobostäder för cirka 400 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Örebrobostäder om fortsatt samarbete med kvarteret Hållstugan i centrala Örebro. Avtalet innefattar såväl renovering som nyproduktion av flerfamiljshus och är värt cirka 400 miljoner kronor, vilket inräknas i orderingången för Skanska Sverige i första kvartalet 2023.
Publicerad den 9 Februari 2023

Skanska har under ett års tid arbetat med förberedelser för projektet, rivning av befintliga byggnader som inte ska vara kvar samt renovering av två hyreshus. Nu vidtar nybyggnation av parkeringsgarage, samt fyra hus med cirka 90 lägenheter och butiker och restauranglokaler i bottenplan.

Kvarteret Hållstugan ligger i centrala Örebro mellan Stortorget och Trädgårdsgatan. Skanskas arbete berör ungefär halva kvarteret där även nya gångstråk och torgytor ska anläggas.

Byggnadsarbetet är redan igång och beräknas vara helt klart under 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Areim utveckla sitt nya palats – och sin kontorsportfölj

Bolag Areim gör ett nytt tungt förvärv på Stockholms kontorsmarknad. Efter köpet av Grönstedska palatset berättar Julia Mejegård, Head of Investments Sweden, om planerna för utveckling av Grönstedska palatset, synen på kontorsportföljen i dagsläget, hur man vill utveckla sin kontorsportfölj i Stockholm framöver och vilka delar av staden man ser som attraktiva för nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige