Image

Sex aktörer ska bygga i Norra Ormesta

Bygg/Arkitektur Nu är de aktörer som erbjuds tilldelning Norra Ormesta klara. Intresset var stort och av 34 inkomna intresseanmälningarna är sex aktörer utvalda. Markanvisningsdokumentet för området ligger till grund för valet av dessa aktörer.
Publicerad den 5 April 2018

Bland de som föreslås finns en bra blandning mellan lokala och nationella aktörer samt mellan nya och väletablerade aktörer. Aktörerna erbjuder goda lösningar inom hållbarhetstänk, gestaltning, utemiljö, parkering och genomförbarhet. Området kommer att få en bra blandning mellan bostadsrätter och hyresrätter.

Örebro kommun räknar med att hålla ett första möte med aktörerna nu i maj och att de ska ha nått fram till reservationsavtal innan årets slut.

Följande sex aktörer har tilldelats markanvisning:

Sjöborgs fastighetsförvaltning - Bygd Arkitektur (tomt 1)

Lokal och långsiktig aktör som bygger hyresrätter. De har utgått ifrån en traditionell gårdsmiljö som de tillvaratar i en modern arkitektur. Tomten är väl disponerad, mycket tack vare den nedgrävda parkeringslösningen.

Boet Bostad - Bygd Arkitektur (tomt 2)

Ny aktör i Örebro som bygger hyresrätter med investeringsstöd. Aktören presenterar ett förslag med en väl genomtänkt idé kring utemiljön, där kopplingen till naturreservatet och den lokala växtligheten ligger i fokus.

Obos Projektutveckling - Krook & Tjäder (tomt 3)

Etablerad aktör som har genomfört många projekt. Nu får de chansen att bygga parhus och för första gången på kommunal mark. Aktören har en hög ambition i hållbarhetsfrågor.

Innobo - Sweco Architects (tomt 4)

Lokal aktör som strävar efter att ha en av branschens kortaste byggtider. Tillsammans med en ansedd arkitekt, som till fullo har tagit fasta på kommunens ambitioner för området, bygger de radhus.

JM/Seniorgården - Ettelva (tomt 5-6)

Två erfarna och nationella aktörer som tillsammans skapar ett luftigt kvarter med bostäder för alla åldrar, där en del av bostäderna utformas speciellt för äldre. Ambitiöst hållbarhetstänk, bland annat så bygger de endast lågenergihus.

Stjärnhusen - Sweco Architects (tomt 7-8)

Ny, lokal och långsiktig aktör. De bygger radhus och hyresrätter i kombination, där vinsten från radhusförsäljningen kommer att subventionera lägre hyror för hyresrätterna. Tilltalande parkeringslösning i form av nedgrävt garage.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige