Image
Fredrik Toller.

Fredrik Toller ny chef för affärsområde arkitektur på PE Teknik & Arkitektur

Bolag Den 17 januari tillträder Fredrik Toller som chef för PE Teknik & Arkitekturs affärsområde Arkitektur, med plats i företagets ledningsgrupp. Han är landskapsarkitekt LAR/MSA med 20 års erfarenhet av konsultbranschen, senast som chef och affärsutvecklingsstrateg på Sweco Architects.


Visionsbild inifrån ett framtida Nobel Center som ska byggas längs Stadsgårdskajen vid Slussen i Stockholm.

Sweco Architects vinner prestigeuppdrag för Nobel Center

Bygg/Arkitektur Sweco Architects vinner uppdraget att som svensk genomförandearkitekt till den internationella arkitektfirman David Chipperfield Architects i Berlin, bistå i utvecklingen av nya Nobel Center.


Alexandra Hagen, vd för White och Ulla Bergström, divisionschef för Sweco Architects

Artikelserie: Så mår de största arkitektkontoren i Sverige

Bygg/Arkitektur Arkitektkontoren brukar kallas fastighetsbranschens temperaturmätare. Så Fastighetssverige tog tempen på några av landets största kontor för att se hur de ser på läget nu och vad som väntar. Först ut är Sweco Architects och White.


Restaurerade fasader som bildar en attraktiv fond mot Stureplan och Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Sweco får fortsatt helhetsuppdrag för Sturekvarteret

Bygg/Arkitektur Swecos uppdrag är att som huvudarkitekt och konstruktör förverkliga ombyggnationen av k-märkta Sturekvarteret till ett nytt nav för stockholmare. Tre tuffa hållbarhetscertifieringar ska uppnås. Dessutom blir Sweco arkitekt för en helt ny tunnelbaneuppgång. Uppdragen är värda cirka 63 miljoner kronor.


David Neuschütz.

David Neuschütz blir chef för Swecos arkitekter i Stockholm

Bolag David Neuschütz blir chef för 200 arkitekter och ingenjörer hos Sweco Architects i Stockholm. Uppdraget blir att leda verksamheten för att ännu tydligare stötta kunderna i att ta vara på den tillväxtpotential som kommer med en grön omställning.


Anna Kerr.

Anna Kerr blir ny regionchef hos Swecos arkitekter

Bolag Anna Kerr har rekryterats till ny regionchef för region Norr hos Swecos arkitekter. Med sin långa erfarenhet som ledare och affärsstrateg ska hon leda en stark arkitektverksamhet i norr. Anna Kerr kommer närmast från rollen som affärschef för ISS i London.


Swecos arkitekter presenterar en ny vision för ett växande Malmö.

Sweco vill se metro och nya öar i Malmö – presenterar framtidsvision

Bygg/Arkitektur Swecos arkitekter presenterar en ny vision för Malmö med förslag på hur staden ser ut om 25 år, med då en halv miljon invånare.


Sweco växer med handel

Bolag Sweco har som tidigare meddelat förvärvat det danska arkitektkontoret Årstiderne Arkitekter med 220 anställda. Kontorets svenska specialavdelning, Retail Architects, införlivades den 1 maj med Sweco i Göteborg.


Sex aktörer ska bygga i Norra Ormesta

Bygg/Arkitektur Nu är det klart vilka aktörer som får bygga i Norra Ormesta i Örebro.


Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön.

Så ska Göteborgs nya kulturhus se ut

Bygg/Arkitektur Nu är arkitekttävlingen om utformningen av Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön avgjord. Det blir Sweco Architects som kommer att stå för ritningarna med sitt förslag ”Kulturkorgen”.


Kokillen i Fagersta.

Sex svenska arkitekturprojekt är finalister i WAN Future Projects Awards

Bygg/Arkitektur Sex svenska arkitekturprojekt har utsetts till finalister i fem olika kategorier av den internationella arkitekturutmärkelsen WAN Future Projects Awards. Projekt från hela världen tävlar i sju olika kategorier och de svenska projekten finns representerade i kategorierna bästa publika byggnad, kommersiella fastighet, transport, skola och två förslag i bästa bostadsarkitektur.


Swecos förslag "Ge mig era trötta".

Sweco vinner arkitekttävling

Bygg/Arkitektur Sweco prisat på idétävlingen Imagine Open Skåne 2030.


Kyrka av Sweco till final i ”arkitekt-VM”

Bygg/Arkitektur Amhults kyrka utanför Göteborg nominerat till fint pris på World Architecture Festival.


Besqab byggstartar i Uppsala

Bygg/Arkitektur Besqab har nu byggstartat sitt projekt med 58 nya ungdomsbostäder i Uppsala – BRF Living.


JM och Fastighets AB Sången ska bygga tre kvarter med bland annat 440 nya lägenheter i Liljeholmen-Årstadal.

440 nya bostäder i Årstadal

Bostäder Nu är det grönt ljus för JM och Fastighets AB Sången att bygga tre kvarter med bland annat 440 nya lägenheter i Liljeholmen-Årstadal. I befintliga hus byggs även en ny skola.