Image

Serneke bygger bostadshus i Eslöv

Bygg/Arkitektur Serneke bygger Timmermannen 16 i Eslöv åt Skansporten Fastighetsförvaltning. Projektet blir med sina nio våningar ett av Eslövs högsta bostadshus och har en kontraktssumma på cirka 80 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Februari 2015
Serneke bygger Timmermannen 16 i Eslöv åt Skansporten Fastighetsförvaltning. Bild: Serneke
Serneke bygger Timmermannen 16 i Eslöv åt Skansporten Fastighetsförvaltning.

Timmermannen 16 kommer att innehålla 63 lägenheter och sex verksamhetslokaler för kontor, butik och eventuellt café. I nuläget upptas marken av en nedlagd bensinstation och parkeringar, men under våren sätter Serneke spaden i marken för bostadshusen.

- Vi ska precis påbörja detaljprojekteringen och räknar med att ha satt spaden i backen före byggsemestern. Det har varit många som velat uppföra detta projekt och vi tackar beställaren för förtroendet och ser fram emot att leverera över förväntningarna. Projektet är extra intressant eftersom det blir vårt första i Eslöv, säger Rachad Azar, arbetschef på Serneke.

Timmermannen 16 kommer att ha utökad tillgänglighet och hög standard för att tillgodose behov och tilltala både yngre och äldre hyresgäster som söker ett modernt och tryggt boende.

Beställaren kan också lova att det kommer få ett speciellt utseende.

- Huskropparna kommer att få lite spännande former som skiljer sig från ordinära fyrkantiga hus. Det ska sticka ut lite och skapa mervärde genom sin design, berättar Martin Häglund, ägare och projektansvarig på Skansporten Fastighetsförvaltning.

Om knappt två år kan de första hyresgästerna flytta in i Eslövs nya bostadshus.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige